VERKOOP BIJ OPENBARE INSCHRIJVING

NESSE 9 BOSKOOP (Gemeente Alphen a/d Rijn)

« 1 van 2 »

Op zoek naar een unieke woonomgeving midden in het Groene Hart?? Nabij de jachthaven van Boskoop vindt u deze monumentale woonboerderij met diverse bijgebouwen en twee blokken grasland! Kom bezichtigen op zaterdag 25 mei tussen 11:00 en 14:00 uur en/of vrijdag 31 mei tussen 14:00 en 17:00uur.

De locatie is geweldig, wat een prachtplek; hier ervaart u de rust, de ruimte en de natuur. Het erf rondom de boerderij is zeer verzorgd, de aanwezige beplanting en bomen zorgen jaarrond voor een fraaie leefomgeving. De opstallen zijn in diverse perioden gebouwd maar vormen samen een bijzonder authentiek geheel. U betreedt het woonerf door een hek, hier loopt u over het grind naar de entree, deze verbindt het ‘zomerhuis’ en de boerderij waar u terug in de tijd stapt. Om de wensen/maatstaven van de huidige tijd te kunnen realiseren zal de gemiddelde aspirant-koper een flink klusbudget moeten hebben, maar er is met alle ruimte werkelijk wat moois van te maken. De huidige indeling van de boerderij is als volgt; entree, keuken, kelder en opkamer, hal, voorkamer, achterkamer, slaapkamer, zolder en verder onder de rieten kap van deze boerderij de voormalige stal van ca. 100m². De ambachtelijke bouwstijl is aan alle zijden goed zichtbaar; aan de buitenzijde is het een en ander goed verzorgd, zo is de rieten kap nog in 2018 vernieuwd.

De boerderij met erf en bijgebouwen zijn een karakteristiek geheel en doet denken aan een rijk boerenverleden. Uiteraard is hier een kapberg aanwezig, deze is 6-kantig en dient nu als carport. Verder is er een degelijke grote werkschuur, een (gebrekkige) lage kippen/konijnenschuur, een mooie voormalige koeienstal alsmede een schuilstal. Geen van de opstallen is onderheid, de boerderij is in de 19e eeuw gebouwd, enkele jaren geleden is de hooischuur afgebroken. Bij de lage schuur en de koeienstal zijn asbesthoudende materialen aanwezig. Er zijn twee percelen grasland met een binnenwater, bij het bos is een pomp aanwezig die overtollig binnenwater naar het buitenwater kan pompen. De percelen grasland hebben beide een zelfstandige ontsluiting op de openbare weg (Lombok), het grasland is inclusief water circa 4,3 hectare groot en heeft een Agrarische bestemming. Het woonerf wordt op ca. 0,6 hectare geschat en heeft een woonbestemming, deze woonbestemming is nog niet onherroepelijk; op het ontwerp wijzigingsplan zijn geen zienswijzen/bezwaren binnengekomen; vanaf 16 mei is de beroepstermijn (6 weken) bij de Raad van State ingegaan; wordt er geen beroep ingesteld dan is de omzetting na deze periode direct onherroepelijk.

Boskoop ligt centraal in het Groene Hart en heeft ca. 16.000 inwoners, het heeft uitstekende voorzieningen en een rijk verenigingsleven. Specifieke vragen over het dorp, de omgeving of Nesse 9 zijn van harte welkom. Precieze informatie over de bestemmingsplanregels vindt u op ruimtelijkeplannen.nl. Graag tot ziens op 25 of 31 mei; Begin juni start de biedingsprocedure (bij inschrijving) waarbij aspirant-kopers ontbindende voorwaarden mogen opnemen in de biedingen!

Wilt u snel uw onroerend goed te gelde maken maar niet tegen elke prijs? Maak dan gebruik van dit nieuwe verkoopkanaal! Aspirant-kopers uit heel Nederland krijgen meerdere kijkmomenten en mogen biedingen uitbrengen met ontbindende voorwaarden. Voor zowel woningen als agrarisch onroerend goed kan dit verkoopkanaal beter geschikt zijn dan de gangbare verkoop of een vastgoedveiling. Neem gewoon eens contact op om de mogelijkheden te bespreken; Pieter Meijer 06-16786520.

Het is niet de bedoeling dat men ‘zomaar’ objecten te koop zet; als verkoper bent u bij aanmelding €1.000,- incl. btw verschuldigd; vindt er een geslaagde transactie plaats dan bent u P.W. Meijer bij de overdracht nog een bedrag/courtage verschuldigd.

BELANGRIJKSTE VOORDELEN VERKOPERS
– U heeft een verkooptraject van 1-2 maand(en)
– U verkoopt alleen als u dat wenst, vooraf geeft u de periode aan wanneer er geleverd kan worden

BELANGRIJKSTE VOORDELEN ASPIRANT-KOPERS
– U heeft meerdere kijkmomenten
– U mag een bieding uitbrengen met ontbindende voorwaarden