— AANSLAG OZB ONTVANGEN: Woz-waarde te hoog of te laag??

Is de #woz-waarde van uw woning te hoog of te laag? Pieter Meijer controleert het gratis voor inwoners van #Boskoop & #Hazerswoude-Dorp en verzorgt eventuele verdere procedures als dat verstandig, gewenst én kansrijk is.

Attentie voor eigenaren van objecten met een #agrarische bestemming, dit drukt veelal de waarde en hier wordt niet altijd even goed rekening mee gehouden. Voor #appartementseigenaren let ik goed op of er onderscheid is gemaakt tussen de waarde op waardepeildatum en het aandeel in het VVE-reservefonds, dit wordt regelmatig vergeten bij de vaststelling van de aanslag. Voor ondernemers die in Coronatijd door overheidsmaatregelen beperkt waren in hun pand zie ik ook besparingsmogelijkheden. 
 
Men zegt vaak: ‘wat maken die paar tientjes per jaar nou uit’, maar vergeet niet dat de woz-waarde voor heel wat belastingen de maatstaf is. Is de woz-waarde een ton te hoog dan kan dat bijvoorbeeld tot zo’n € 40.000,- aan #erfbelasting schelen. Een ton te laag kan bij sommige hypotheken weer flink wat #rentekorting schelen, al met al is het voor elke situatie weer anders en laat u daarom goed voorlichten.
 
De meeste aanslagen zijn in orde, maar jaarlijks kom ik weer bizarre gevallen tegen. Het is dan fijn om juist de mensen die vaak al jarenlang teveel belasting hebben betaald aan de juiste woz-waarde te helpen en geld terug te vorderen, in sommige gevallen tot wel 5 jaar terug. Uw vragen zijn altijd welkom, neem na ontvangst van de aanslag of als u een woning erft direct vrijblijvend contact op. 

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *