OVER PIETER

Even voorstellen
Pieter: “Als makelaar ben ik sinds 2015 actief in Boskoop en Hazerswoude-Dorp. Daarvoor was ik vanaf het millenniumjaar ondernemer in de sierteeltsector; na de verkoop van mijn boomkwekerij heb ik de studie Makelaar Taxateur Onroerende Zaken gevolgd en als een van de eersten het nieuwe Vakbekwaamheidsexamen Wonen gehaald. Sinds augustus 2023 ben ik ook in Waddinxveen actief.

Mijn uitdaging
Mijn passie is om de juiste partijen bij elkaar te brengen. Echt het verschil maken met kennis, aandacht en service. Dan is het geweldig wanneer de klanten zeer tevreden zijn en mij bij anderen aanbevelen. Zo weten steeds meer mensen mij voor goed advies te vinden en/of om hun onroerend goed optimaal te verkopen. Ik vind het geweldig om hun vertrouwen te krijgen en dat ook meer dan waar te maken, als gedreven makelaar ben je echt van waarde. Met diverse klanten ervaar ik een band voor het leven; daar doe ik het voor. Reviews over mijn dienstverlening vindt u hier en daar op het web.

Meer dan een makelaar
Diverse vastgoeddiensten alsmede aan- & verkoopbemiddeling voor particulieren en (agrarische) ondernemers verzorg ik. Vaak start ik met een kennismaking inclusief vrijblijvende waardebepaling en het hoort er bij om dan al praktische adviezen te geven; gewoon omdat de aan- of verkoop een hoop met zich meebrengt. Als er een wederzijdse klik is ontstaat er in een korte tijd een enorme vertrouwensband. In het contact met mijn relaties merkte ik dat er een concrete behoefte is aan een executeur: iemand die te zijner tijd de nalatenschap goed beheert en/of afwikkelt. Dit heeft mij geïnspireerd om mijn diensten in die richting uit te breiden. In 2017 heb ik een cursus Erfrecht en de leergang Executele & Vereffening gevolgd en kan ik klanten ook na hun overlijden nog van dienst zijn. Ook erfgenamen kunnen bij mij terecht als ze zelf geen zin, tijd en/of kennis hebben om een nalatenschap af te wikkelen. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Organisatie Van Executeurs, NOVEX biedt mij een kennisnetwerk en interessante cursussen. Zo volgde ik begin 2019 de leergang Levensexecuteur/Toezichthouder; het levenstestament is flink in opmars, want steeds meer mensen worden zich ervan bewust wat de gevolgen kunnen zijn als er niets geregeld is. Inmiddels hebben al heel wat mensen de Stichting Meijer Volmacht en Nalatenschapsbeheer in hun levenstestament en/of testament diverse taken gegeven. Deze stichting is opgericht om de continuïteit van de dienstverlening beter te waarborgen, mijzelf kan tenslotte ook wat overkomen en dan is het fijn dat de taken door betrokken vakgenoten uitgevoerd kunnen worden.

Blijven leren
Zowel voor het makelen als bij het nalatenschapswerk moet ik jaarlijks mijn studiepunten halen, dit doe ik graag en vanuit mijn brede interesse haal ik er vaak meer dan nodig is. Bij Vastgoedcert ben ik geregistreerd onder nummer K21458391. Naast alle dagcursussen volg ik diverse rechtspraak uit mijn werkveld, verder volg ik de actualisaties van bestemmingsplannen en regelgeving met betrekking tot mijn werkgebied. Kennis is macht..

Trotse sponsor
Ik hou van de dorpen waar ik werk en daarom ondersteun ik meerdere lokale verenigingen/evenementen. Gewoon omdat er veel mensen belangeloos samenwerken voor een maatschappelijk doel, daar draag ik graag aan bij. Bekijk de pagina sponsoring voor meer informatie. Verder ben ik lid van De Dorpskernwinkeliers en ondersteun daarmee het activiteitenprogramma in het centrum van Boskoop. 

En verder 
Sinds 2008 ben ik getrouwd met Karina. Samen hebben we drie prachtige kinderen: Ben, Leah en Ella. We wonen met veel plezier in een sfeervol huis aan de Zijde in Boskoop.