— VERKOCHT: Woonboerderij Boskoop

[Best_Wordpress_Gallery id=”82″ gal_title=”Nesse 9″]


 

Op zoek naar een unieke woonomgeving midden in het Groene Hart?? Nabij de jachthaven van Boskoop vindt u deze monumentale woonboerderij met ‘zomerhuis’ en diverse bijgebouwen op een riant perceel van circa 6.000m²; de vraagprijs betreft nu € 595.000,- kosten koper.

De locatie is geweldig, wat een prachtplek; hier ervaart u de rust, de ruimte en de natuur. Het erf rondom de boerderij is zeer verzorgd, de aanwezige beplanting en bomen zorgen jaarrond voor een fraaie leefomgeving. De opstallen zijn in diverse perioden gebouwd maar vormen samen een bijzonder authentiek geheel. U betreedt het woonerf door een hek, hier loopt u over het grind naar de entree, deze verbindt het ‘zomerhuis’ en de boerderij waar u terug in de tijd stapt. Om de wensen/maatstaven van de huidige tijd te kunnen realiseren zal de gemiddelde aspirant-koper een flink klusbudget (150K+) moeten hebben, maar er is met alle ruimte werkelijk wat moois van te maken. Binnen is de inrichting gedateerd; de buitenzijde is goed verzorgd, zo is de rieten kap nog in 2018 vernieuwd.

Bijzonder is het ‘zomerhuis’ wat met de boerderij is verbonden, hier werd vroeger kaas gemaakt. De huidige indeling van de woonboerderij is als volgt; entree, keuken, kelder en opkamer, hal, voorkamer, achterkamer, slaapkamer, zolder en verder onder de rieten kap van deze boerderij de voormalige stal van ca. 100m². Van de stal kan eventueel woon-/leefruimte gemaakt worden en de enorme zolder biedt misschien ook wel mogelijkheden. De ambachtelijke bouwstijl is aan alle zijden van de boerderij goed zichtbaar, de tuin rondom is fraai en uiteraard staan daar diverse fruitbomen.

De boerderij met erf en bijgebouwen (allen vallen onder de status gemeentelijk monument) zijn een karakteristiek geheel en doet denken aan een rijk boerenverleden. Uiteraard is hier een kapberg aanwezig, deze is 6-kantig en dient nu als carport. Verder is er een degelijke grote werkschuur, een (gebrekkige) lage kippen/konijnenschuur, een mooie voormalige koeienstal alsmede een schuilstal. Geen van de opstallen is (voor zover bekend) onderheid, de boerderij is in de 19e eeuw gebouwd; enkele jaren geleden is een kapberg (de hooischuur) afgebroken. Op diverse plaatsen zijn asbesthoudende materialen aanwezig. De boerderij heeft lichte (beneden nauwelijks merkbaar) scheefstand en in de gevels zitten een aantal scheuren, verder zijn er aantastingen van houtworm zichtbaar; zijn dit i.c.m. eventuele vergunningsprocedures te spannende zaken voor u dan vragen wij u om geen bezichtiging in te plannen. Een ontbindende voorwaarde m.b.t. de koopsom is bespreekbaar, echter ontbindende voorwaarden m.b.t. verbouwing/verkoop huidige woning/overig zijn niet mogelijk.

Boskoop ligt centraal in het Groene Hart en heeft ca. 16.000 inwoners, het heeft uitstekende voorzieningen en een rijk verenigingsleven. Specifieke vragen over het dorp, de omgeving of Nesse 9 zijn van harte welkom! Een plattegrond van de huidige indeling alsmede inpandige foto’s van de woonboerderij en zomerhuis zijn beschikbaar; neem direct contact op met Pieter Meijer. Bezichtigen kan ook op zaterdag!

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *