OVER PIETER

Even voorstellen
Pieter: “Als makelaar ben ik actief in Boskoop en Hazerswoude-Dorp. In het najaar van 2014 heb ik mijn hart gevolgd om na 14 jaar als ondernemer in de sierteeltsector de overstap te maken naar de makelaardij. Na de verkoop van mijn boomkwekerij heb ik de studie Makelaar Taxateur Onroerende Zaken gevolgd en als een van de eersten het nieuwe Vakbekwaamheidsexamen Wonen gehaald. Tijdens mijn werk in de boomkwekerij was ik bestuurlijk actief als lid van de ledenraad Rabobank Gouwestreek, bestuurslid bij het Boomkwekerijfonds en voorzitter van schaakclub Inter Nos. Vanaf het millenniumjaar heb ik bewust een breed netwerk opgebouwd, dit is natuurlijk heel erg prettig wanneer je in de makelaardij actief bent.

Mijn uitdaging
Mijn passie is om de juiste partijen bij elkaar te brengen. Ik wist direct dat ik het graag anders wou doen dan de makelaars die al in Boskoop en Hazerswoude-Dorp actief zijn. En dan is het geweldig wanneer de klanten zeer tevreden zijn en mij bij anderen aanbevelen. Zo weten steeds meer mensen mij voor goed advies te vinden en/of om hun onroerend goed optimaal te verkopen. Ik vind het geweldig om hun vertrouwen te krijgen en dat ook meer dan waar te maken, als gedreven makelaar ben je echt van waarde. Met diverse klanten ervaar ik een band voor het leven; daar doe ik het voor. Reviews over mijn dienstverlening vindt u hier en daar op het web.

Meer dan een makelaar
Diverse vastgoeddiensten alsmede aan- & verkoopbemiddeling voor particulieren en (agrarische) ondernemers verzorg ik. Vaak start ik met een kennismaking inclusief vrijblijvende waardebepaling en het hoort er bij om dan al praktische adviezen te geven; gewoon omdat de aan- of verkoop een hoop met zich meebrengt. Als er een wederzijdse klik is ontstaat er in een korte tijd een enorme vertrouwensband. In het contact met mijn relaties merkte ik dat er een concrete behoefte is aan een executeur: iemand die te zijner tijd de nalatenschap goed beheert en/of afwikkelt. Dit heeft mij geïnspireerd om mijn diensten in die richting uit te breiden. In 2017 heb ik een cursus Erfrecht en de leergang Executele & Vereffening gevolgd en kan ik klanten ook na hun overlijden nog van dienst zijn. Ook erfgenamen kunnen bij mij terecht als ze zelf geen zin, tijd en/of kennis hebben om een nalatenschap af te wikkelen. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Organisatie Van Executeurs, NOVEX biedt mij een kennisnetwerk en interessante cursussen. Zo volgde ik begin 2019 de leergang Levensexecuteur/Toezichthouder; het levenstestament is flink in opmars, want steeds meer mensen worden zich ervan bewust wat de gevolgen kunnen zijn als er niets geregeld is. Inmiddels hebben al heel wat mensen de Stichting Meijer Volmacht en Nalatenschapsbeheer in hun levenstestament en/of testament diverse taken gegeven. Deze stichting is opgericht om de continuïteit van de dienstverlening beter te waarborgen, mijzelf kan tenslotte ook wat overkomen en dan is het fijn dat de taken door betrokken vakgenoten uitgevoerd kunnen worden.

Trotse sponsor
Ik hou van de twee dorpen waar ik werk en daarom ondersteun ik meerdere lokale verenigingen/evenementen. Gewoon omdat er veel mensen belangeloos samenwerken voor een maatschappelijk doel, daar draag ik graag aan bij. Bekijk de pagina sponsoring voor meer informatie. Verder ben ik lid van De Dorpskernwinkeliers en ondersteun daarmee het activiteitenprogramma in het Boskoopse centrum. Ook met Hazerswoude-Dorp heb ik een warme band, vanuit mijn werkervaring/netwerk in de boomkwekerij alsmede het verenigingsleven had ik al veel contacten in ‘het Hazerswoudse’; ik kom er graag en ondersteun bijvoorbeeld Actief-Rijnwoude.

En verder 
Sinds 2008 ben ik getrouwd met Karina. Samen hebben we drie prachtige kinderen: Ben, Leah en Ella. We wonen zelf met veel plezier in een sfeervol huis aan de Zijde in Boskoop. In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn gezin, zo is de zondag een echte familiedag. Verder ben ik actief in diverse netwerken en ben ik lid van de Waddinxveense Schaakvereniging Inter Nos.